… äntligen.

 Bild

så här såg det ut för tre år sedan när vi tog våra svenska gäster till ett flyktingläger.

 

Denna morgon  frös jag. Det händer inte ofta i detta land. Men nu börjar den ¨kalla¨ perioden. Det är mindre regnande och klarare luft. Kallare betyder dock bara att det är kallare på morgonen. Kl 16.30 idag var det 32 grader, som vanligt.

Det passar utmärkt eftersom vi väntar oss en grupp på nästan 25 st svenskar i slutet på månaden. Vi ska ut och resa också till byar i bergen, då är det skönt om regnen har slutat, annars kan det bli som på bilden ovan. Det är väl spännande. 

Nu är det som vackrast här i Thailand och vår resesäsong börjar precis. I Sop Moey har vi seminarium för alla ledare denna vecka. Jag åker dit på fredag, eftersom Ulrika är i Singpore och kommer inte hem förrän på fredag. Hon säger att hon är i himlen, hon gillar Singapore skarpt, inte minst den indiska maten där.

Snart börjar risskörden och sen brukar folk på landet ha nästan en månad när de inte har så mycket att göra – december månad. Då firar karenerna ¨Sweet December¨, det är ungefär som jul och nyår i en månad. Då brukar det vara mycket verksamhet i kyrkorna i bergen.

Här i stan har skolorna stängt, eftersom det är ¨mitt-läsårs-lov¨. Första terminen är slut och den andra börjar i slutet av månaden. Det innebär t ex att cykla till barnens internationella skola är riktigt trevligt, varken mycket bilar eller motorcyklar.

 

Bild

Ännu ett kort från svenskbesöket för tre år sedan på Sop Moeys elevhem.

 

Otto

 

P S Ännu ett citat från en predikan här: ¨Om Gud tog 6-7 dagar på sig att skapa jorden, men 2000 år för att förbereda det rum vi ska få i himlen. Då kan vi kanske ana hur mycket Han älskar oss var och en?¨