Citat från dagens predikan i Chiang Mai:

Det var en rik och omogen kristen som fick besök av en ängel en morgon. Ängeln sa; ¨I natt ska du dö.¨ ¨Tack att du kom och förvarnade mig, då kan jag förbereda det som jag vill ta med.¨ sa den kristne.

 

Nu är det så att vi inte kan ta med något när vi dör, men denne kristne man hade blivit rik just därför han var så bra att förhandla. Han lyckades faktiskt förhandla sig till att få ta med sig en liten resväska.

 

Nu fick den rike bråttom. Han sprang till sin bank. Tog ut så mycket pengar det bara gick. Han köpte 6 st guldtackor, precis det som fick plats i väskan. Det blev tungt men väskan gick väl att stänga.

 

Den kristne dog samma natt. När han nöjd kom till Pärleporten var det massor med folk som kom för att titta. Ryktet hade gått före mannen att han, mot alla odds, hade lyckats förhandla sig till att få ta med en väska till himlen. 

 

Mannen kände sig stolt över sin förslagenhet. Petrus som stod först i porten kom fram till mannen och förklarade varför alla var där.  Alla andra undrade vad – vad är det absolut viktigaste – som man tar med sig in i himlen, om man får chansen?

 

Petrus bad mannen öppna sin väska, som han gärna gjorde eftersom han var så stolt över sig själv.

 

Ett sus av förvåning gick genom hopen. Mannen strålade av lycka eftersom han kände sig sååå smart. Petrus tar då till orda: ¨När du nu fick denna unika chans, varför tog du bara med gatubeläggning?¨

 

Frågan till oss alla är.  – Vad investerar jag i?

 

Otto