En av Josuas senaste videoklipp från sina dominoprojekt

och jag blir så blöt om både skor och strumpor…

I Thailand är vi nu i slutet på regntiden. Det är grönt och fuktigt. Det är inte kallt. Vi har gott om stora vattenpölar med sjungande grodor på nätterna. Det är lerigt och myggburna sjukdomar är ett elände. – Å andra sidan är det inte torrt, dammigt och brunbränt som det kan vara i mars-april.

 

Vi reser inte mycket. Att åka bil i bergen är ett vågspel. För en dryg vecka sedan så var våra medarbetare Saman och Sanit i en bilolycka. Det var lerigt, nerförsbacke och ett par träd hade fallit över vägen. Sanit bromsade för hårt så bilen fick sladd, snurrade och for i diket. Lyckligtvis så var det ingen brant på den sidan vägen. Sidan och framrutan blev rejält förstörda, men båda gubbarna i bilen klarade sig med endast ett par blåmärken.

 

Vi andra håller oss i stan. Josua längtar efter att få spela tennis, men banan är alldeles för halkig så han får istället bygga på sina domino projekt, se bilden. Vi andra plaskar runt i pölarna med våra cyklar. Vi försöker undvika myggen. I bergen är malarian värst, här i stan är det dengui som vi försöker undvika. Än så länge har vi fått vara väldigt friska.

 

Om en dryg månad hoppas vi regnen ska ta slut. Mitt i allt regnande är vi ändå glada att vi inte har översvämningar som Chiang Mai var drabbat av i fjol. 

 

Hoppas ni i Sverige får en vacker höst. Det brukar behövas innan mörkret sätter in.

 

Otto